Панкреатична еластаза (кал, кількісне визначення)

Панкреатична еластаза - протеолітичний фермент, що розщеплює пептиди і білки, ендопептидаза. Інша назва панкреатопептидаза E. Еластаза синтезується в підшлунковій залозі у вигляді неактивної форми - проферменту проеластази, яка у складі панкреатичного соку потрапляє у дванадцятипалу кишку, де, під впливом трипсину, перетворюється на еластазу. Еластаза найбільш активна при розщеплюванні пептидних зв'язків, утворених амінокислотами з невеликими гідрофобними радикалами - гліцином, валіном, лейцином, ізолейцином та серином. Слід пам’ятати, що вміст панкреатичної еластази низький у новонароджених та досягає рівня дорослих впродовж 14 днів життя. Тому доцільно призначати дослідження з 2-тижневого віку. 

Показання для призначення

  • обстеження пацієнтів при підозрі порушення функції підшлункової залози;
  • диференціальна діагностика з іншими причинами хронічної діареї;
  • профілактичне обстеження здорових людей
  • підозра на цукровий діабет
  • підозра на жовчнокам'яну хворобу
  • підозра на хронічний панкреатит

Одиниці виміру - мкг/г

Вартість 700 грн
Код: 1623
Термін виконання (днів) - 7
Матеріал для дослідження: Кал


Метод дослідження - ELISA

Імуноферментний аналіз